dinsdag, april 09, 2013

Binnenkort hoef je je iPhone niet meer op te ladenDat is in ieder geval wat Apple nastreeft: het bedrijf legde in juni een patent vast voor een op beweging gebaseerd oplaadsysteem.

Via elektromagnetische inductie zou je iPhone of iPad zichzelf opladen wanneer de gebruiker hem meeneemt en het apparaat in beweging is. Zo zou je nooit meer last hebben van een platte batterij.

Er zijn natuurlijk nog enkele bezwaren: in principe vraagt deze technologie te veel ruimte, maar dat is net het patent dat Apple nam: door de spoelen die nodig zijn voor het opwekken van energie in dichte lagen te plaatsen, waarna deze in combinatie met een magneet in staat zijn elektriciteit te leveren.

De technologie bestaat al langer bij zaklampen en horloges. Of Apple van plan is om dit in de iPhone zelf te verwerken of in een accessoire, is nog niet duidelijk. Bovendien zou het ook om een manier kunnen gaan om de batterij tussentijds bij te laden waardoor er minder oplaadbeurten nodig zijn.

Niet elk Apple patent leidt effectief tot een verbetering, maar het zwakke punt van de iPhone, namelijk het grote energieverbruik, zou hiermee weggewerkt kunnen worden. En dat zou de voorsprong op de concurrentie serieus vergroten…

Het principe waarmee Apple zijn apparaten wil voeden, wordt in deze Youtube video uitgelegd:

3 opmerkingen:

Erik Vallentgoed zei

Hallo,

Ik ben op zoek naar goede casino/ games/ technologie (tablets, smartphones) gerelateerde websites die geïnteresseerd zijn om tegen betaling kleine advertenties te plaatsen.

Ik vertegenwoordig een marketing bureau met een netwerk van websites. Ik hoor graag van u mocht u verder willen praten.
Met vriendelijke groeten,

WeberSy zei

Ik denk niet dat het accountantskantoor van Apple hier blij mee wordt. Ik denk dat voor elk verkochte iphone minstens 1 x een extra oplader is gekocht. Kassa krakers moet je niet willen veranderen.

xumeiqing zei

20170218meiqing
louis vuitton outlet
puma shoes
gucci uk
coach factory outlet
coach factory outlet
adidas super color
hermes handbags
michael kors handbags
rolex replica watches
michael kors outlet online