woensdag, april 03, 2013

DJ'en doe je gewoon vanaf je iPhone
Er zit beweging in het muziekmanagement voor dj’s met de nieuwe rekordbox app, de mobiele versie van de Pioneer software voor muziekmanagement. Sinds de invoering in 2008 is rekordbox populair bij gebruikers van CDJ’s. Nu geeft de rekordbox een geheel nieuwe dimensie aan setvoorbereiding en -prestatie en geeft het dj’s mobiele toegang tot alle belangrijke voorzieningen en functies van de software.

Met de rekordbox app kunnen dj’s beatpatronen zien, BPM analyseren, golfvormen laden en cue- en loop-punten instellen op hun smartphone. Dj’s kunnen de rekordbox app gebruiken om muziek te laden en afspeellijsten voor te bereiden op hun iPhone en hun creaties draadloos te versturen naar hun laptop en vice versa.

De rekordbox app kan ook gebruikt worden met de nieuwe XDJ-AERO van Pioneer, het eerste all-in-one dj-systeem met wifi-functie in de industrie. Dj’s kunnen voortaan draadloos muziek laden van hun iPhone rechtstreeks op de XDJ-AERO.

Dj’s die de volledige laptop-versie van de rekordbox-software gebruiken, kunnen muziek laden en afspeellijsten creëren op hun laptop. Deze afspeellijsten kunnen eenvoudig overgezet worden naar multi-format spelers via USB en snel aangepast worden voor pure spontaniteit ‘s nachts. Verder zorgt de loop-functie van rekordbox ervoor dat loops die gemaakt zijn met rekordbox-ondersteunde muziek op het beatpatroon geplaatst worden, voor perfecte loops, keer op keer.

De applicatie is gratis beschikbaar in de app store.