zondag, augustus 12, 2012

Audi introduceert de digitale achteruitkijkspiegelVoor de eerste keer zal een automerk de nieuwste spitstechnologie in een 'gewone' wagen gebruiken: de Audi R8 e-tron wordt uitgerust met een digitale achteruitkijkspiegel.

Het systeem werd getest in de Audi R18 Le Mans racewagen, en bleek voldoende performant om het op de gewone consument los te laten. Een intelligente camera/monitor moet er voor zorgen dat de gebruiker steeds het beste zicht heeft.

De Audi R8 e-tron heeft geen achterraam, dus was er niet veel om te spiegelen, maar met deze nieuwigheid is dat probleem opgelost. Het systeem zorgt voor scherpe, heldere beelden en is in staat om bij duisternis de felle lichten van auto's achter je te maskeren, waardoor je niet verblind wordt. Bovendien werkt Audi aan het integreren van bijkomende informatie op de monitor.

In de auto krijg je een Samsung 7,7 inch scherm te zien op de plaats van de traditionele achteruitkijkspiegel. Na de tests met de racewagens was men bijzonder enthousiast: zelfs onder de meest harde condities tijdens de race bleek het systeem uiterst betrouwbaar.

Geen opmerkingen: