dinsdag, juli 31, 2012

Transformers in het echt: superrobot met machinegeweer en iPhone-bedieningIn ettelijke films hebben we dit al gezien, maar nu bestaat hij in het echt: Kuratas is een superrobot van vier meter hoog waar de bestuurder in kan zitten, een machinegeweer laten ratelen of hem simpelweg met je iPhone besturen.

Suidobashi Heavy Industry, een Japans electronicabedrijf uit Tokio, creëerde het monster. Maar liefst vier ton weegt het ding en het bevat zo'n dertig hydraulische gewrichten waarmee het acties kan ondernemen. En voor de mooie prijs van 1,14 miljoen euro is hij de jouwe.

Erg snel is hij nog niet: de robot haalt een topsnelheid van 10 kilometer per uur uit zijn vier wielen. Het machinegeweer kan zo'n 6.000 kogels afvuren, maar voor je begint te dromen over wereldheerschappij hou je er toch best rekening mee dat het over BB-kogels gaat, plastieken balletjes van 6 mm doorsnee. Wanneer de piloot in de cockpit begint te lachen, schiet de robot.

Je kan Kuratas besturen vanuit de cockpit of via het 3G-netwerk vanop je iPhone of via een andere smartphone.

Een kleine demonstratie vind je in de onderstaande video, inclusief de schreeuwlelijke kleuren waarin je hem kan bestellen:

Geen opmerkingen: