dinsdag, juli 24, 2012

Eindelijk! De app waarmee je op café wél iets bentNu stilletjesaan iedereen overstapt op de smartphone kon het niet uitblijven: ook ons horeca-bezoek zal veranderen. De mensen achter het bekende APER'EAU evenement in Antwerpen lieten een applicatie ontwikkelen, wij kregen de kans ze (uitgebreid!) uit te testen!

Het is het Luikse communicatieagentschap Infine dat de applicatie ontwikkelde. Hun APP'EREAU blinkt in ieder geval uit in handigheid. Geen gedoe meer met bonnetjes, bestellingen onthouden en dan aan de toog een klein gevecht afleveren om niet voorbijgestoken te worden… Nee, je noteert je bestelling in je iPhone, drukt op verzenden en wanneer ze klaarstaat krijg je een sms met je persoonlijke code waarmee de drankjes afgehaald kunnen worden. De betaling wordt via Visa verrekend.

Onze test viel reuze mee: terwijl het gemiddelde rondje voor een grotere groep je doorgaans wel wat stress bezorgt vanwege bovenvermelde redenen, was het nu een plezier om te trakteren. Bovendien behoudt de applicatie een overzicht van de hoeveelheid bestellingen en de prijs, dus je kan wel degelijk je budget in het oog houden… Of zoals wij de volgende dag eens nakijken hoeveel we precies hadden uitgegeven. In ieder geval, het systeem werkte perfect, hopelijk dringt deze manier van werken snel door op andere evenementen!

Geen opmerkingen: