maandag, juli 30, 2012

BMW komt met performante elektrische scooter (video)Elektrische voertuigen naderen steeds dichter het punt waarop ze echt kunnen concurreren met hun  benzine-aangedreven concurrenten, niet in het minst omdat de producenten zwaar investeren in de nodige research naar beter, lichter en performanter.

BMW komt nu met de C Evolution elektrische scooter, een tweewieler die wellicht snel "een deel van het dagelijkse stadsverkeer over de ganse wereld zal vormen". De ambities liggen hoog en daarvoor rekent BMW op een combinatie van uitmuntende prestaties, functionaliteit en design.

Op papier ziet de scooter er alvast veelbelovend uit: met één laadbeurt kan de C Evolution 100 kilometer aan, waarbij de topsnelheid 120 kilometer per uur is. Indien de batterij volledig leeg is, zou de scooter bovendien in minder dan drie uur opgeladen zijn. Milieuvriendelijk, stil en met mooie statistieken: deze C Evolution heeft alles om een plaatsje in het drukke stadsverkeer te veroveren. Het grootste vraagteken blijft echter nog de verkoopprijs.

Geen opmerkingen: