woensdag, maart 24, 2010

Videoconferencing via je TV

OK, ik ga je zo meteen de link geven en het is zowat onmogelijk om met een strak gezicht uit te spreken, maar Nyoombl is bezig met het maken van een boxje dat videoconferencing via je bestaande TV mogelijk maakt.

Je kunt hier een filmpje bekijken: www.nyoombl.com en dat is zowat het enige wat er op de site te vinden is.

Je ziet hoe je via een soort van telefoonoproepen een teleconference op je TV kunt krijgen.
Op zich een leuk idee, want nu is teleconferencing nog duur en vraagt vaak speciale apparatuur of software.

Voor bedrijven zie ik het zeker als een optie, voor thuis, hmmm... Wil je echt tijdens je favoriete serie gestoord worden door gerinkel op je TV?

Ik niet, maar voor mensen die graag chatten (want je hebt een gtalk of andere account nodig), is het weer eens wat anders dan voor de webcam zitten. Ook is het ideaal voor mensen die niet echt om kunnen of willen gaan met computers.

Voor de oudere generatie kan het dus écht wel een optie zijn. De TV kennen ze, dus het is een uitbreiding van een bekend apparaat. Voor sommigen een betere optie dan een nieuw apparaat, zoals een laptop, te leren kennen.

Verder biedt de site nog weinig info, de FAQ's zijn nog leeg en ook de blog updates ontbreken. Dus wanneer dit alles beschikbaar wordt (en het aan deze kant van de plas komt), is nog af te wachten.

Wil je nog wat meer info, kijk dan hier.