maandag, juli 07, 2008

Waterboard

Alle futuristen vertellen me op dit moment: 'blauw is het nieuwe groen'. De hype die 'milieu' op dit moment beleeft, zal overgenomen worden door 'water'.

Mike Burton maakte deze installatie om mensen bewust te maken van water. Je kan er 'virtueel water' mee manipuleren, zonder nat te worden.

Door lijnen te tekenen op het bord, kan je het water van richting doen veranderen, of opvangen. Planten en levensvormen ontstaan bij het water.zondag, juli 06, 2008

Roterende wolkenkrabber

Dubai is het land van groter.

Het lijkt daar wel een wedstrijd om nog spectaculairdere bouwwerken (herinner je het eilandenproject 'Wereld') neer te poten.

Architect David Fisher ontwierp dit gebouw: een roterende wolkenkrabber. Op elke verdieping staat een windturbine - en die drijft de roteringen aan. Elke verdieping beweegt continu op zichzelf, zodat de vorm van de toren constant verandert.

De woningen zelf zijn ook superluxueus. Een voorbeeld: de eigenaars kunnen binnenrijden met hun auto, en een speciale auto-lift brengt hen tot aan hun eigen verdieping, waar ze kunnen parkeren aan de ingang van hun eigendom.

Het kunstwerk is voorlopig nog in opbouw.

dinsdag, juli 01, 2008

iPhone Holotext berichten

Een kleine glimps van wat de toekomstige iPhone misschien zal kunnen doen: Holotext berichten.

In plaats van stemberichten of zelfs videoberichten, simuleert deze video al hoe je met 3D of hologrammen zou kunnen omgaan.

Wat denken jullie: nutteloze gadget, pure science-fiction, of een echte toekomst?