zaterdag, december 08, 2007

Asus Eee PC 701

Om mijn naam van digital nomad eer aan te doen, ben ik op zoek naar een vervanging van mijn huidige laptop, die het nomadische leven aankan.

Op dit moment ben ik aan het kijken naar de Asus Eee PC 701. Kleiner dan een standaard notebook, geïnstalleerd met Linux, en voorzien van Wi-Fi en solid-state storage.

Het unieke: er zit géén harde schijf in, wel een 4Gb Flash geheugen. Dit is m.i. de ideale computer om over te schakelen naar Cloud Computing, of het Web OS. Ik kan niet wachten om het uit te proberen.

14 opmerkingen:

Anoniem zei

Hey, waar kan je die kopen in België ? Zeker geinteresseerd ... OLPC zou hier bij momenten een _zeer_ goed idee zijn om discussies te vermijden (PS. ik heb er 6 ...).PeterV

Anoniem zei

Ik ga er een bestellen, ze zouden op voorraad moeten komen bij mijn leverancier ergens in Januari.
Drop me a line if interested.

Anoniem zei

Zonet gevraagd in een "gewone" PC shop in Aarschot en hier zouden ze in februari ook binnenkomen (met Linux). Dus blijkbaar gaat dit ook echt in retail in Vlaanderen.

Anoniem zei

Kan er me iemand vertellen _waar_ juist dit toestel te krijgen zal zijn...? Bij onze 'normale' leveranciers en distributeurs van Asus laptops hoorden ze het soms zelfs in Keulen donderen :p (maar dat het ik daar al meer meegemaakt)...
Iemand die me een adres aan de hand kan doen (of een email-adres)? Liefst rond de as Antwerpen - Mechelen - Brussel

Anoniem zei

ik kocht er een bij minilaptops.be en was in orde

Hans zei

ook bij expansys.be

Anoniem zei

Ik heb een besteld bij www.vbscomputers.be

ze staan niet op hun site maar vanaf juni leverbaar zeiden ze toen ik gemaild had. (met belgisch klavier dus geen geimporteerde qwerty zoals de andere)

Anoniem zei

de asus eeepc 701 staat vanaf 30/5 te koop bij Photo Hall voor 299 euro

Marc

Anoniem zei

De aanbieding van Photohall is een grote grap, ben er 31/5 geweest (verkrijgbaar vanaf 30/5 stond er in hun reclamefolder)en ze zijn dus niet binnengekomen. Toen ik vroeg om er één te reserveren kreeg ik het antwoord dat hij betwijfelde dat ze zouden binnenkomen. Er werd wel meteen gezegd dat het niet met Linux zou zijn maar met Windows XP en dat ze € 349,00 zouden kosten...

Anoniem zei

vanaf 6 juni te koop bij carrefour, besturing windows xp 339 Euro

Anoniem zei

Op 6 juni ook bij FNAC voor 339 euro, Windows XP.

Anoniem zei

Ook bij
www.bmcs-computers.be 329.50 euro met windows xp

Anoniem zei

ook bij The Phone House verkrijgbaar tegen zelfde prijs 339 eur en met gratis sandisk usb 4 GB

Anoniem zei

Mediamarkt Antwerpen: 322€ XP-versie, de Linux was uitgeput en koste 299

D.