woensdag, mei 16, 2007

Robomow

De vriendelijke mensen van Friendlyrobotics en Machines De Schutter boden me een Robomow aan, om die uit te testen.

Deze avond bracht een vertegenwoordiger van MDS het toestel bij ons thuis. Na een korte introductie en wat algemene richtlijnen, mocht ik zelf alles installeren. "De mensen die hem zelf installeren, hebben er meestal meer deugd van - en je zal zien dat het heel eenvoudig gaat."

En inderdaad, de installatie zelf was kinderspel. Eerst het grasveld afbakenen met een speciale perimeterdraad. Dit houdt eigenlijk niet meer in dan de draad vastleggen met een aantal haringen, rond het te onderhouden grasveld (eigenlijk in het grasveld, op zo'n dertig centimeter van de rand).

Dan het laadstation aansluiten. Twee draadjes voor de voeding, de twee uiteinden van de perimeterdraad, een paar vijsjes voor de voetjes - en ook dat laadstation vastzetten met haringen.

Als je grasveld groot is ben je wel een tijdje bezig; maar echt moeilijk is het niet.

Het laadstation blijft buiten staan, en moet altijd stroom hebben. Je moet dus een electriciteitskabel naar buiten leggen. Dit zou één van de bezwaren kunnen zijn. Niet iedereen heeft een stopcontact in zijn grasveld liggen :)

De Robomow zelf moet eerst zijn batterij voor de eerste keer volledig opladen. Dat staat hij dus momenteel te doen. Ik kon dus het toestel nog niet in werking zien - wordt morgen vervolgd...

1 opmerking:

Anoniem zei

k ben benieuwd:)