vrijdag, oktober 07, 2005

Lichtgevende pantoffels

De Brightfeet Lighted Slippers zijn erg handig voor als je bijvoorbeeld 's nachts in het donker naar de wc moet en het licht niet aan kan/wil doen. Ook kunnen de slippers een uitkomst zijn als de stroom is uitgevallen (aldus de website).

donderdag, oktober 06, 2005

Kabels

Er zijn zo van die problemen die zeer alledaags zijn, maar waarvoor maar geen oplossing wordt gevonden.

Een verkoudheid bijvoorbeeld.

Of de wirwar aan kabels op een geek-bureau.

Zou de Cordinator een oplossing zijn ?

woensdag, oktober 05, 2005

LED buitenverlichting op zonne-energie

Selene is een LED-licht, bedoeld om buiten te plaatsen. Overdag wordt energie uit zonlicht opgeslagen, om 's nachts mooie LED tuinverlichting te genereren.

Op deze website.

dinsdag, oktober 04, 2005

Auto kan van kleur veranderen

Suzuki ontwikkelde een 'conceptauto', de Ionis.

Deze kan van kleur veranderen. De Suzuki Ionis heeft een slijlvolle carrosserie die dankzij een speciale lak stromend water simuleert en afhankelijk van het licht andere kleuren kan aannemen.

Op edmunds.com.

zaterdag, oktober 01, 2005

Mp3-speler op brandstof

Het Japanse Toshiba heeft zopas twee prototypes van mp3-spelers getoond die gevoed worden door een mini-brandstofcel gevuld met methanol.

Met een tankje gevuld met methanol kunnen de spelers tot 60 uur onafgebroken muziek laten horen. Het is op dit ogenblik nog niet duidelijk of de gebruikers zelf methanol zullen kunnen injecteren of ze hiervoor aparte eenheden moeten aanschaffen.

De energie-eenheid bestaat uit twee zones die beide voorzien zijn van een elektrode en gescheiden worden door een membraan. In de eerste zone wordt de verdunde methanol onder invloed van water en een katalysator omgezet in waterstofionen en elektronen. Deze twee componenten worden via het membraan omgezet naar de andere zone waar ze door de aanwezigheid van zuurstof reageren tot water dat wordt gebruikt om de methanol te verdunnen. Door dit procédé komt kooldioxide als restproduct vrij.